Smag på Spøttrup Bigård

Skive Kommune Madmødet

Gå på opdagelse i biernes verden – vær med til at smage forskellige slags honninger og se hvad biprodukter kan bruges til.

Honning er ikke bare honning

Vi har honning fra forskellige årstider og steder i Salling – raps, en tidselmark, en økologisk hvidkløvermark og lyng fra Nationalpark Thy. Derved bliver smagen og farven forskellig.

Niels Chr. starter med at fortælle lidt om biernes liv. Derefter stikker vi hovedet ned i et bistade – er vi heldige finder vi dronningen med en grøn plet på ryggen. (Vi har bidragter til både børn og voksne.) Vi finder tavler med honning og smager på det.

Der bliver serveret kaffe/te/saftevand med hjemmebagt brød, hvor man kan smage de forskellige honninger, vi har.

Dorte fortæller om, hvordan biprodukter er meget mere end honning. Der er flere slags sæbe og creme, som kan prøves. Propolis er det ”glemte” guld, et helt unikt vidundermiddel – glemt fra gamle dage. Vi bruger det i mange af vores produkter.

Nu laver vi også bivoks wrap. Et bæredygtigt alternativ til indpakning i stedet for plastik og stanniol.

Det sidste nye tiltag er bipollen – Super Food, som vi samler fra bistaderne. Der er lavet en ny bog af Charlotte Romlund Hansen: Bipollen på menuen. Et meget spændende tiltag.

Ring og book en tid på 22 86 07 28,  så finder vi et tidspunkt under Madmødet, hvor I kan komme og besøge os.

Mange hilsener

Dorte og Niels Chr.

Spøttrup Bigård

Tider og priser

Dato
Tidspunkt Pris
20.05 26.05
Hele dagen

Find event

Spøttrup Bigård
Engvej 15, Ramsing
7860Spøttrup