Lokale, økologiske og bæredygtige råvarer og specialiteter præsenteres i en smagfuld og sød symfoni under åben himmel
I uge 21 inviterer 5 vestjyske fødevareaktører til en særlig Madmødet-oplevelse under åben himmel. På pluk-selv-marken ved Benfarm Økobær indrettes en udendørs pop-up cafe, hvor du kan nyde en 6-retters dessertmenu med specialiteter fra lokale producenter. De lokale producenter vil præsentere hver ret og dele spændende fortællinger om deres produkter.
Menuen består af:
- Stikkelsbærpesto med madbrød fra Gårdbageren
Stikkelsbærpesto fremstillet af den grønne stikkelsbærsort Invicta dyrket af Benfarm Økobær serveret med lækkert saftigt madbrød fra Gårdbageren. - Gedeoste fra Nørgård geder med kiks og solbærmarmelade
Nørgård Geder producerer lækre oste af gedemælk fra egne geder med fokus på økologi og dyrevelfærd. Ostene serveres med kiks fra Gårdbageren og smagfuld solbærmarmelade fra Benfarm Økobær. - Boller med dejlig honning fra Bigaarden mellem Hav & Hede
Honningen er lavet af bierne bl.a. bosiddende hos Benfarm Økobær. Bierne har fra tidligt forår nydt bærbuskenes nektar til at skabe denne fantastiske honning, som bringer blomstringstiden helt ind i sjælen. - Ribskage fra Gårdbageren
Ribskagen er fremstillet af Gårdbageren med økologiske ribs dyrket af Benfarm Økobær. Ribsene giver en fantastisk frisk smag i en sød kage. - Solbærroulade fra Gårdbageren
De økologiske solbær af sorten Ben Tron dyrket af Benfarm Økobær giver en imponerende flot farve og smag til solbærrouladen fremstillet af Gårdbageren. - Økologisk stikkelsbæris fra Hveddegård Is
Hveddegård is fremstiller lækker is efter konceptet bondegårdsis – i produktionen benyttes mælk fra egne køer og i dette tilfælde den gamle danske røde stikkelsbær sort Archiles dyrket af Benfarm Økobær.
Der vil tilmed være et udvalg af småkager fra Gårdbageren serveret med kaffe fra Hedekaffe. Til menuen serveres også et udvalg af økologiske bærsaft fra Søbogård og æblejuice fra Vesterhavsmost.
Der vil være mulighed for at købe produkter fra producenterne (medarrangørerne) med hjem:
- Gårdbageren sælger brød, kager og marmelade
- Bigaarden mellem Hav & Hede sælger honning
- Hveddegård Is sælger bondegårdsis
- Vesterhavsmost sælger et udvalg af æblemost
- Økoladen sælger oste fra Nørgård Geder og safte fra Søbogård samt egenproducerede økologiske grøntsager
Arrangementet er arrangeret i samarbejde med Vesterhavskøkkenet.